05-07-14 - Mazama - Thompson Falls

Deze morgen hadden we wel ons fototoestel meegenomen bij het ontbijt en de kolibries waren opnieuw van de partij.  Ze komen trouwens enkel voor op het Amerikaanse continent en zijn de enige vogels die achteruit kunnen vliegen.  De snelheid van hun vleugels is tussen de 20 en 80 slagen per seconde.Vandaag was een rijdag voorzien waarbij we eigenlijk meer dan voldoende tijd hadden.  We besloten echter toch nog eerst naar het voetbal te kijken en we zagen jammer genoeg de Rode Duivels met 1-0 verliezen tegen ArgentiniĆ«.  We waren stukken beter maar in voetbal telt enkel het aantal doelpunten...

Toen ik de route plande was vandaag eigenlijk meer een noodzakelijk kwaad dan iets anders, nl gewoon van punt A naar punt B rijden.  Maar wat een aangename verrassing is het echter geworden.  Het landschap was de ganse dag bijzonder mooi.

We passeerden onder andere de Chief Joseph Dam, waar we lunchten.We reden door gigantische appel- en kersengaarden en kwamen voorbij de Grand Coulee Dam.Ondertussen luisterden we naar het voetbal, Nederland-Costa Rica.  En, als we de commentatoren mochten geloven, was het maar best dat we door zo'n mooi landschap reden, of we konden wel eens in slaap gevallen zijn.  Ze hadden het over niets anders dan "the most boring game" en "off-side again for the Dutch".  Maar ook hier telde enkel het eindresultaat, en niĆ©t de manier waarop.  Dus, voor al onze Nederlandse vrienden en lezers: een dikke proficiat!

We verlaten de I-2 en nemen de Thompson Pass, en wat voor een prachtige route was dit!  We rijden voortdurend tussen bossen en langs rivieren.  In die rivieren overal mensen met bootjes, matrassen, zelfs frigoboxen, tentjes enz, je kon het zo gek niet bedenken.  Maar echt heel mooi om zien.
Als we de grens van Idago en Montana overrijden draaien we de klok een uur door.
Daardoor komen we pas om 18u40 aan bij de B&B, een enig mooie ranch pal naast de rivier en met een schitterende tuin.
We worden heel warm verwelkomd en krijgen direct allerlei hapjes en drankjes voorgeschoteld.  Heel attent!  Als we terugkomen van het avondeten heeft de gastvrouw nog een verrassing in petto, nl vers gemaakt huckleberry ijs.  Wat was dit een aangename manier om deze dag af te sluiten.
Fantastische natuur en een heerlijk dessert in een zalige B&B... Football, what football?


Het weer : zonovergoten bij 30°C

Overnachting in Rocky Point Ranch
Aantal km gereden : 575

1 opmerking:

Unknown zei

Zoals bekend staat het voetbal van de USA nog in de kinderschoenen en hebben ze er nog niet heel veel verstand van, boring?? mwah, 90 minuten antivoetbal van de Costa Ricanen die steevast met 10 man in de verdediging stonden, we kunnen hier zeggen dat het voetbal uiteindelijk heeft gezegevierd! :)
Maar wat maken jullie weer een mooie reis alleen kijk ik zo uit naar de foto's! Jammer dat die er later pas opkomen, ze zijn altijd zo mooi!