30-06-14 - Brussel - Amsterdam - Seattle - Elma
We vliegen met Delta van Brussel, via Amsterdam naar Seattle.

30/06/14 10:35 - 11:35 Brussel (BRU) - Amsterdam (AMS)         DL9426    Embraer 190
--> Flying time : 1u00
30/06/14 14:55 - 16:03 Amsterdam (AMS) - Seattle (SEA)       DL152    A330-300
--> Flying time : 10u08

Beide vluchten vertrekken perfect op tijd en komen allebei iets vroeger aan dan voorzien.  Op Schiphol hebben we tijd genoeg om rustig iets te eten en wat door de luchthaven te kuieren.
Dergelijke lange vlucht, in 1 keer naar de eindbestemming, geniet eigenlijk met grote voorsprong onze voorkeur.  Geen gedoe meer met bagage ophalen en opnieuw inchecken en ook geen extra rijen meer bij de security op de eerste Amerikaanse luchthaven.
We hadden de iPad opnieuw volgestouwd met films zodat we ons eigenlijk geen seconde verveeld hebben en de tijd zo voorbij vloog. We keken achtereenvolgens naar The Monuments Man, Non-Stop ("ideale" film om op een vliegtuig naar te kijken...) en Oblivion.  De vlucht verliep heel rustig, zonder noemenswaardige turbulentie en we werden, naar goede gewoonte bij Delta, verwend met lekker eten, snacks en een dame-blanche als toetje.

We hadden een Jeep Grand Cherokee gereserveerd bij Alamo, maar het aanbod is bijzonder pover.  De enige 3 modellen die er staan zijn zó lelijk dat we zelfs niet naar het merk gekeken hebben, laat staan dat we daarmee 3 weken zouden rondrijden.  Maar net op dat  ogenblik komt een nagelnieuwe Kia Sorento aangereden, recht uit de carwash.  Modeljaar 2015 en met 702 mijl op de teller.  Hij beschikt ook over alle mogelijke opties.  Het is dan wel geen Jeep maar we nemen hem toch maar.
Tegen onze gewoonte in blijven we niet bij de luchthaven van aankomst slapen maar rijden we, dankzij het vroege aankomstuur, nog een stukje verder naar Elma.  De bedoeling is uiteraard om morgen sneller in Olympic NP te zijn.  En anders zaten we toch maar veel te vroeg in onze hotelkamer in Seattle.  Dergelijk lange vlucht, laat immers ook toe om eens een hazenslaapje te doen en op die manier toch minder vermoeid aan te komen.

We kruipen om 20u15 plaatselijke tijd tussen de lakens, in België is het dan al dinsdagmorgen 05u15.

Het weer: Seattle, wolkeloze lucht en 25 graden

Overnachting in Guesthouse Inn & Suites
Aantal km gereden : 125

Geen opmerkingen: