17-07-14 - Field - Emerald Lake - Kamloops
Klik hier voor onze FB-pagina Kalaman Photography

Op een dag als vandaag gaan onze gedachten in eerste instantie naar de 298 onschuldige slachtoffers van vlucht MH17, waaronder heel wat Nederlanders en ook enkele Belgen.  Vermits heel wat van onze lezers uit deze 2 landen komen willen we vooreerst ons medeleven betuigen aan de nabestaanden van de slachtoffers van deze laffe daad.

Onze eerste stop voor vandaag is Emerald Lake, een heel mooi meer in Yoho NP.  Men kan een eenvoudige, vlakke wandeling doen van zo'n 5 km rond het meer, maar dat waren we eigenlijk niet van plan.  We stoppen dan ook gewoon eens bij de Lodge en nemen hier enkele foto's.

Heel merkwaardig aan het meer is dat de westzijde totaal anders is dan de oostzijde, heel droog ten opzichte van heel nat, wat een totaal andere plantengroei oplevert.Op de terugweg van Emerald Lake stoppen we nog even bij The Natural Bridge, waar men goed kan zien met welke kracht de Kicking Horse River onophoudelijk op de rotsen beukt en hierdoor een brug doen ontstaan heeft.  Verwacht hier geen "bridge" zoals in het Zuidwesten, maar het is een stop zeker waard.


We hebben enkele bijzonder mooie dagen gehad in Yoho NP, maar nu verlaten we het aan de westzijde via Golden.  Kort bij de parkgrens zijn er nog de Wapta Falls,  maar daar waren we vroeger al en nu stoppen we niet meer.
Niet zoveel later rijden we, het Canadese, Glacier NP binnen via de Trans-Canada Highway 1, een bijzonder mooie weg die zich door het prachtige landschap kronkelt.  We reden deze weg 4 jaar geleden ook en toen was het heel wat mooier dan nu.  De lucht is nu echt, voor het eerst dat we het zo duidelijk zien, gevuld met een soort smog afkomstig van de vele bosbranden in British Columbia en Alberta.  We zien nog wel de besneeuwde toppen, maar heel wat minder duidelijk dan toen we hier de laatste keer reden.
We lopen even binnen in het Roger Pass Visitor Center en kijken naar een korte film over hoe men hier gecontroleerd lawines veroorzaakt om het verkeer op de Highway 1 veilig te houden.
Na Glacier NP volgt na 16 km al direct Mount Revelstoke NP.

Net vóór Revelstoke nemen we de afslag naar de Meadows in the Sky Parkway, de enige plaats in een Canadees National Park waar men helemaal naar de top van een berg kan rijden.  We rijden via 26 switchbacks, én 26 km, de Mount Revelstoke op.  De laatste km doen we met de gratis shuttle.  Er starten hier negen trails, maar die staan vandaag niet op onze planning.
Als we beneden langs de toegangscontrole passeren (inbegrepen in onze Discovery Pass) meldt men dat de weg vanaf 15u volledig afgesloten wordt omwille van het toenemende brandgevaar.  We zijn echter niet van plan om daar lang te blijven, gewoon even naar boven rijden en daar onze lunch eten.  Het is wel al duidelijk dat er van mooie uitzichten niet veel sprake zal zijn, vermits we nu zelfs enkel maar meer de contouren zien van de omliggende bergen.  Toen we hier 4 jaar geleden waren konden we nog niet helemaal naar de top omwille van de sneeuw.  Ook nu is de weg nog maar 2 weken helemaal geopend.
We parkeren op de bovenste parking en nemen de shuttle die ons helemaal naar boven brengt.  We hebben onze lunch in de rugzak meegenomen en zullen hier wel ergens een plaatsje vinden om te eten.  Nou, dat was dan wel even helemaal zonder de honderden agressieve horse flies (dazen) gerekend.  Daar helpt ons anti-muggenproduct helemaal niet tegen en we houden het hier na nog geen 10 minuten voor bekeken.  Hier, op dat moment, lang blijven is totaal onmogelijk zonder voortdurend lastig gevallen te worden door die bijzonder vervelende beesten.
Hieronder toch nog wat informatieve foto's.

We wachten zelfs niet op de volgende shuttle (om de 20 minuten) en gaan te voet naar beneden, terug naar de parking.  We rijden direct een stuk naar beneden en stoppen halverwege bij een viewpoint over Revelstoke.  Althans, bij normale weersomstandigheden... We zien wel iets, maar wel heel wat minder dan onze vele "lunches with a view" van de afgelopen 2 weken, maar hier worden we tenminste niet meer lastiggevallen door vliegende insecten.
We rijden vervolgens in 1 keer naar Kamloops, voortdurend langs dezelfde, heel fotogenieke, Highway 1 die zich voor een heel groot stuk langs de Salmon Arm en het Shuswapmeer slingert.  We kunnen deze, soms drukke, weg echt absoluut aan iedereen aanraden.  Nu wordt ons uitzicht wel serieus belemmert door de nevel die er hangt, maar toch doet het ons denken aan de de Sea-to-Sky Highway.

Iets buiten Revelstoke, in Craigellachie, valt er trouwens nog iets interessant te bezoeken (ook hier zijn we nu niet gestopt omdat we er vroeger al waren): The Last Spike. Hier werd op 7 november 1885 de allerlaatste spijker in de rails geslagen ter voltooiing van de Canadian Pacific Railway.  Een bezoekje zeker waard.

We komen om 17u aan bij het hotel in Kamloops,  maar eigenlijk is het voor ons dan al 18u, want onderweg hebben we de klok een uur dienen terug te draaien.  We zitten nu weer op Pacific Time (West-Europese tijd minus 9u).

Het weer : "rare" lucht, mix van nevel (onweersdreiging?) en de gevolgen van de vele bosbranden die in de grote omgeving woeden.  34°C.

Overnachting in : The Plaza
Aantal gereden km : 499

Geen opmerkingen: