02-07-14 - Forks - Olympic NP - Port AngelesVandaag de laatste dag Olympic NP en we rijden terug naar waar we gisterenavond gestopt zijn, namelijk de kuststrook van Mora - La Push.  Deze keer slaan we echter niet rechtsaf naar Rialto Beach, maar wel links naar Second Beach.
Via een korte trail van zo'n 2,5km (heen en terug) en een hoogteverschil van 55m door een heel mooi regenwoud komen we bij Second Beach.
 

We hadden gezien dat het deze morgen laag tij zou zijn en we zien overal sea stacks en getijdenpoelen.

De getijdenpoelen zitten vol met kleurrijk leven.

We blijven hier zo'n uur en rijden vervolgens naar Sol Duc Valley waar we de Sol Duc Falls Trail lopen, zo'n 2,5km (heen en terug), ook hier weer door een bijzonder mooi regenwoud, tot bij de Sol Duc Falls.  Alleen deze trail op zich is al de moeite.  Alle wolken zijn echter inmiddels opgelost en het is een stralende zon die het andermaal, door de grote contrasten van donker woud en priemende zonnestralen, niet makkelijk maakt om goede foto's te maken.

Hier nemen we ook onze lunch en vertrekken daarna naar Elwha River Valley.  We rijden langs het bijzonder mooie Lake Crescent naar de Madison Falls.  Dit vinden we echter de omweg helemaal niet de moeite waard en we blijven hier maar 5 minuten.

 

Het hoogstgelegen gedeelte van Olympic NP is de Hurricane Ridge.  Er is echter nog een ander punt dat nog een beetje hoger ligt, nl Deer Park (bedankt, Inge, voor de tip!).  Dat bereikt men via een weg van 26km, zo'n 8km ten oosten van Port Angeles.  Vermits de laatste 13km onverhard is lopen we eerste even binnen in het Visitor Center om naar de toestand van de weg te informeren.  Er viel hier de afgelopen week bijzonder veel regen en je weet maar nooit dat die onberijdbaar is.  Maar de Rangers geven direct groen licht en melden zelfs dat ook de laatste 13km zeer goed, zelfs met een gewone auto, te rijden zijn.  En inderdaad, we merken eigenlijk nauwelijks verschil tussen het asfalt en het verharde, niet geasfalteerde gedeelte.  Enkel een beetje meer stof...
We rijden helemaal door tot op Blue Mountain en doen daar de korte (800m, heen en terug) Rainshadow Loop Trail.  Van hieruit hebben we een geweldig 360° uitzicht op de ganse omgeving, gaande van Mount Rainier en de Olympic Mountains, over The Strait of Juan de Fuca en Vancouver Island tot Port Angeles.  Door het tijdstip van de dag hangt er wel een nevel over het water zodat sommige foto's weinig contrastrijk zijn.

We lopen op bepaalde momenten boven de sneeuw, maar het is hier een heerlijke temperatuur in de zon en we genieten met volle teugen van de rust (we zijn hier helemaal alleen), de uitzichten en de vele bloemen.

We komen om 17u45 aan bij het hotel en gaan nadien nog lekker eten bij Downriggers met een fantastisch uitzicht op The Strait of Juan de Fuca.

Morgen verlaten we het Olympic Peninsula en nemen de ferry richting North Cascades NP.

Het weer : 's morgens overtrokken, in de loop van de voormiddag volledig uitgeklaard, 23°C

Overnachting in Super 8
Aantal km gereden : 272

Geen opmerkingen: