01-07-14 - Elma - Olympic NP - Forks
Na een bijzonder goede nachtrust en ontbijt vertrekken we rond 8u15 richting ons eerste National Park voor deze reis, Olympic NP.  We stoppen eerst nog eens bij de Wallmart in Aberdeen voor aankopen van spijs en drank.
We rijden de South Shore Road langs Quinault Lake en rijden het Quinault Rain Forest binnen.  We rijden tussen prachtige tropische bomen en maken een eerste stop bij The World's Largest Spuce Tree (spar).  Die heeft een omtrek van zowat 18m en een hoogte van 57m.  De leeftijd van de boom wordt geschat op 1000 jaar.  Als we na de korte trail bij de boom komen, staan er nog 4 volwassenen en 2 kinderen.  De 2 mannen hebben zowaar een voetbaltruitje van "Belgium" aan.  We geloven onze ogen niet, de eerste mensen die we hier zien zijn Belgen, supporters van de Rode Duivels en dit uitgerekend op de dag dat "we" tegen de VS spelen.  Na een kort praatje gaat elk zijn eigen weg (het oudere koppel was overigens op bezoek bij de dochter en schoonzoon die in Seattle wonen).
We rijden nu de North Shore Road tot op het einde bij het Ranger Station.  We rijden opnieuw door bijzonder mooie bossen en dit is voor ons dan ook voldoende, hier doen we geen trails en rijden ineens door naar de kust.  Bij dit bijzonder warme weer moet het daar ongetwijfeld aangenaam toeven zijn, en dat is het ook.  We eten onze lunch bij Ruby Beach, gezeten op één van de duizenden boomstammen die op het strand liggen.  Een bijzonder merkwaardig uitzicht is dit.  Na de lunch doen we hier een korte wandeling langs het strand.  Vermits het echter hoogtij is zien we weinig getijdenpoelen, maar we zien wel hier en daar de sea stacks uit het water rijzen.  Sea stacks zijn eigenlijk overblijfselen van miljoenen jaar oude rotsen die vroeger tot hier in de oceaan stonden.  Door het constant beuken van golven en wind blijven er nu nog slechts kleine rotsen over.  Het bijzondere is echter dat die her en der over het strand en tot diep in zee verspreid staan.

Als we terug bij de auto komen is de voetbalwedstrijd België-VS net begonnen en we volgen alles live mee via ESPN.  We hebben deze keer opnieuw het geluk dat onze auto uitgerust is met een abonnement op de satellietzender Sirius.  Dit betekent meer dan 200 loepzuivere kanalen met de meest uiteenlopende muziekgenres.  Om een voorbeeld te geven: een bepaald kanaal speelt enkel sixties, een ander seventies, nog een ander enkel Bruce Springsteen en ga zo maar door.

Het gaat nu richting het échte regenwoud: Hoh Rain Forest.  De omgeving is hier gewoon prachtig en de tropische bomen vormen een volledig gesloten bladerdek boven de weg.  We rijden precies door Jurassic Park.


Bij het Visitor Center blijven we nog even in de auto luisteren naar het voetbal.  Gelukkig staat die in de schaduw want inmiddels zitten we aan de 30 graden.  We horen hoe de Rode Duivels de ene kans na de andere krijgen, maar ook hoe de VS-doelman liefst 16 saves verricht.  Na 90 minuten staat het 0-0 en we beslissen om toch maar niet naar de verlengingen te luisteren.  Als we echter in het Visitor Center aankomen horen we een Ranger net zeggen dat Belgïe met 1-0 gewonnen heeft.  Die arme man weet natuurlijk niet dat de "sudden death" verlengingen al lang afgeschaft zijn.  Maar hoe dan ook, we blijken met 1-0 voor te staan.

Onder het dak van het Visitor Center hangt een bordje die de gemiddelde regenval per jaar aangeeft...137,69 inches of 349,73 cm...we mogen dus niet echt klagen in België. 


We lopen van hieruit 2 trails, de Hall of Mosses Trail en The Spruce Trail.  We lopen nu écht in het regenwoud en misschien was het voor de foto's ook maar beter geweest dat het regende, het is immers bijzonder moeilijk fotograferen: enerzijds de diepe schaduwen en anderzijds de kleine plekken waar de zon toch nog doorschijnt.  De enige optie om aanvaardbare foto's te maken is alles in HDR fotograferen.

We beginnen met de Hall of Mosses Trail.


De bodem is hier zó dichtbegroeid dat kleine plantjes nauwelijks kans hebben om te kiemen.  Als er echter een grote boom, door één of andere reden, geveld wordt dan doet die in vele gevallen dienst als bodem voor nieuw leven. Op de 2 onderstaande foto's is dit duidelijk te zien.Daarna volgt de Spruce Trail.

Niettegenstaande we meestal in de schaduw lopen en er zo goed als geen hoogteverschil is, loopt het zweet met beekjes van ons gezicht, pfff...vochtige warmte is toch helemaal iets anders dan die van het Zuidwesten...

We lopen zowat een uur door het woud en gaan dan nog eens horen in het VC naar de uiteindelijke uitslag van het voetbal.  En ja hoor, David heeft Goliath andermaal afgemaakt.  Proficiat en nu moeten we hier toch echt ergens aan een Belgische vlag zien te geraken!

Het is rond 17u als we in Twilight City, Forks, aankomen bij ons hotel.  Na een douche gaan we ons avondeten halen bij de Subway, hier in Forks.  We weten immers dat er op Rialto Beach heel wat houten tafels en banken staan waar we kunnen eten.  Rialto Beach bestaat uit strand, keien, honderden/duizenden aangespoelde boomstammen en dan de parking.  Tussen die boomstammen staan al die tafels, banken én barbecues.  Het is hier zalig om te picknicken.  We krijgen, door de toenemende bewolking, geen echte zonsondergang, maar wat is het hier toch mooi.Heel merkwaardig, maar als we terug op de kamer komen is er net een uitzending van Top Gear USA bezig die volledig opgenomen werd in en rond...Forks (de aflevering met de grote Amerikaanse trucks).

Het weer : opnieuw een wolkeloze lucht en temperaturen tot 32°C

Overnachting in The Pacific Inn Motel
Aantal km gereden : 342

3 opmerkingen:

bert en saskia zei

Dat ziet er schitterend uit, en geweldige foto's! Wij kunnen de teksten wel gewoon kopiëren naar ons eigen blog: zondagmiddag hopen we Olympic NP binnen te rijden.

Veel plezier! Saskia (Sep) van het AA-forum
P.S. hoe krijg je die routekaartjes er toch in, is dat gewoon via Google Maps en dan delen?

kalaman zei

(y), Saskia.
De routekaartjes zijn gewoon screenshots van Google Maps ;-)
Veel plezier in Olympic!

Doockles zei

Waw Rudi, wat een prachtige foto van het "rain forest"!

Groeten,
Sofie

PS: wij waren altijd fan van de "nineties on nine". ;-)