09-07-14 - Many Glacier - Waterton Lakes NP
Klik hier voor onze FB-pagina Kalaman Photography

Vandaag zijn de wandelschoenen onaangeroerd gebleven, enerzijds omdat we een, korte; verplaatsing dienden te doen en anderzijds omdat we voor het eerst in Waterton Lakes  NP kwamen en eens alles wilden verkennen.  Bovendien was het vandaag bijzonder warm met heel harde, haardrogerwind.  Eigenlijk heel onaangenaam weer.

We verlieten Glacier NP met spijt in het hart want het is een fantastisch park.  We stoppen nog even voor wat foto's rond Many Glacier Hotel.


Als we opnieuw vertrekken zien we een eerste beer de straat oversteken.  Een tegenligger komt echter zo snel afgereden dat de beer er als een speer vandoor gaat in de bossen.  Te laat dus voor een foto...

We rijden ineens door naar Waterton Lakes NP, dat eigenlijk grenst aan Glacier NP, maar in Canada ligt.  We hebben zo goed als geen oponthoud aan de grens en na de gewone vragen kunnen we doorrijden.

 


We hebben al dikwijls borden langs de weg gezien waarop men waarschuwt voor wild life, maar het is toch de allereerste keer dat we deze melding zien...


Inmiddels is het hard beginnen waaien, een bijzonder onaangename hete wind.  Waterton Lakes NP is trouwens één van de winderigste plekken in Alberta, Canada.  In de winter kunnen hier warme winden van 150km/u blazen waardoor je de sneeuw als het waren ziet smelten.  Deze winden worden Chinook winden genoemd, wat in de oorspronkelijke taal "sneeuw-eter" betekent.

We rijden eerst eens langs de Bison Paddock Loop Road, waar we inderdaad enkele bizons zien.

Daarna gaat het naar de Red Rock Parkway, 15km door Blakiston Valley, die eindigt bij Red Rock  Canyon.We geloven echter onze ogen niet als we hier uitstappen...


Niet direct onze "cup of tea" en we zijn hier dan ook weer snel weg.  Op het einde van de weg een zicht op het Prince of  Wales hotel.


Volgende stop is het, kleine, Visitor Center en daarna rijden we naar het hotel.  Het is eigenlijk nog veel te vroeg maar we kunnen zonder probleem inchecken.

We eten hier onze lunch en rijden daarna de Akamina Parkway, een 16km lange weg die eindigt bij Cameron Lake.
We maken een informatieve stop bij de plaats waar ooit de eerste oliebron van Canada was.


 

En iets verder zien we dit...We hebben al heel wat beren gezien tijdens onze reizen, maar doet alle voorgaande verbleken!En een klein beertje begint zelfs met een leeg blikje te spelen...
We rijden door tot bij Cameron Lake en blijven hier een tijdje. 

Dan is het tijd voor een thee/chocolademelk in het Prince of Wales Hotel.  We kijken hier ook een beetje rond en stellen veel ...vergane glorie vast, afgebladerde verf, nergens dubbel glas, lekkende buizen...
Het hotel werd dan ook al in 1926 gebouwd  door American Great Northern Railway die een netwerk van dergelijke hotels wilde voor hun gasten.  Het is slechts 3 maand per jaar geopend.  Nu was het pas op 9 juni opengegaan en het sluit opnieuw (omwille van de intredende winter) rond 15 september.Het uitzicht blijft echter fabelachtig.
Als we terug bij het hotel komen zien we dit tafereel, gewoon aan de deur van onze kamer... 

Morgen rijden we richting Banff, het volgende wandelparadijs.  Maar straks, als het afgekoeld is, rijden we misschien  nog eens de Red Rock Parkway op zoek naar beren.  Dan komen ze, hopelijk, ook meer tevoorschijn dan bij deze tropische temperaturen.

Uiteindelijk zijn we toch niet meer gaan berenspotten.  Enerzijds omdat we 'vrezen' dat onze ontmoeting van deze middag met mama beer en haar 3 kleintjes nog moeilijk zal te overtreffen zijn, maar anderzijds ook omdat we lang én heel lekker gegeten hebben bij Zum's en daarna bij de buren, The Big Scoop, een onwaarschijnlijk lekker én, vooral, groot ijs(je) gegeten hebben.
Beiden kunnen we absoluut aanraden voor wie in Waterton Lakes is.

The Prince of Wales bij volle maan.Het weer :  zon en wolken, 30°C

Overnachting in Bear Mountain Motel
Aantal km gereden : 155

Geen opmerkingen: